Walter Reedi rahvuslik sõjaväe meditsiinikeskus teatas kohaliku aja järgi eile hilisõhtul, et Austin viidi pärast rida teste ja hindamist haigla intensiivraviosakonda.

„Praegusel hetkel ei ole selge, kui kaua minister Austin haiglasse jääb,“ teatas haigla. „Praegune põieprobleem ei tohiks muuta oodatavat täielikku paranemist. Tema vähiprognoos jääb suurepäraseks. Uudiseid ministri seisundi kohta antakse niipea kui võimalik.“

Kaitseministri asetäitja Kathleen Hicks võttis Pentagoni tippjuhi ülesanded ja kohustused üle veidi enne kella 17, ütles Pentagoni pressisekretär kindralmajor Pat Ryder oma avalduses. Valget Maja, staabiülemate ühendkomitee esimeest ja kongressi on teavitatud.

Austin viidi Walter Reedi rahvuslikku sõjaväe meditsiinikeskusesse umbes kell 14.20. Pressisekretär ei öelnud, kui kaua Austin haiglas viibib.

„Me anname võimalikult kiiresti ajakohast teavet sekretär Austini seisundi kohta,“ ütles Ryder.

Kiire teavitamine Austini haiglasviibimisest - esimene avaldus Pentagonist anti välja kolme tunni jooksul - tuli pärast seda, kui kaitseminister tunnistas, et tema eelmisest haiglaravi teavitamisel on tehtud vigu administratsiooni ja avalikkuse teavitamisel.

Austinil diagnoositi detsembri alguses eesnäärmevähk ja talle tehti 22. detsembril protseduur vähi raviks. See protseduur nõudis üldnarkoosi ja ööbimist Walter Reedis.

Seejärel pöördus ta uue aasta päeval haiglasse tagasi, kuna tal tekkisid protseduuri tagajärjel tüsistused.

Austini etteteatamata haiglaravi, mida ei avalikustatud meediale ega president Joe Bidenile ja teistele kõrgematele administratsiooniametnikele mitu päeva, tõstatas suuri küsimusi administratsiooni läbipaistvuse kohta.

Vabariiklased on väga kriitiliselt suhtunud sellesse, kuidas Pentagon Austini haigestumist käsitles, ning kaitseminister peab kuu lõpus esindajatekoja relvajõudude komiteele tunnistusi andma selle kohta, et ta ei teavitanud valitsuse võtmejuhte.

Austin jäi haiglasse kaheks nädalaks, seejärel töötas taastudes veel kaks nädalat kodus.

1. veebruaril tunnistas Austin oma esimesel pressikonverentsil pärast haiglaravi, et tema käitumine diagnoosi ja haiglaravi puhul oli viga.

„Me ei käitunud sellega õigesti. Ma oleksin pidanud presidendile oma vähidiagnoosist rääkima. Ma oleksin pidanud rääkima ka oma meeskonnale ja Ameerika avalikkusele. Ja ma võtan täieliku vastutuse. Ma vabandan oma meeskonnakaaslaste ja Ameerika rahva ees,“ ütles Austin.