11. veebruaril kell 06.41 sai häirekeskus teate Türil Tallinna maanteel kahekordses puidust kortermajas puhkenud tulekahjust. Esimesena jõudsid kohale Türi päästjad kell 06.45, mil põles teise korruse korter.

Tulekahju arenes kiiresti, tuli levis katuse alla ja maja süttis lausleegiga. Majast väljunud inimeste sõnul võis põlevasse korterisse sisse jääda inimene. Korterisse sisenenud suitsusukelduslüli leidiski hukkunud naisterahva. Kiirabi viis haiglasse ühe kannatanu vingumürgituse kahtlusega.

Tulekahju lokaliseeriti kella 09.06-ks, hetkel toimub hoone konstruktsioonide avamine ja kustutamine. Lisaks Türi päästjatele on kohal ka Paide, Järvakandi ja Vändra päästemeeskonnad, Pärnu redelauto, välijuht ning Oisu ja Väätsa vabatahtlikud päästjad.

Päästetööde juhi sõnul korterisse sisenenud päästjad suitsuanduri heli ei kuulnud. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja edasine menetlus.

Päästeamet juhib tähelepanu, et vaid töökorras ja korrektselt paigaldatud suitsuandur päästab elu. Soovitame kontrollida suitsuanduri töökorras olekut testnupule vajutades vähemalt kord kuus. Aegunud või rikkis andur tuleb välja vahetada.

Käesoleval aastal on tulekahjudes hukkunud 6 inimest.

Jaga
Kommentaarid