EL allkirjastas hiljuti 50 miljardi euro suuruse abipaketi Ukrainale. Summa pole siiski Ukraina eelarveaugu täitmiseks piisav ja EL-i poliitikud üritavad leida lahendusi. Samal ajal on blokeeritud ka USA abipakett Kiievile, mida hoiavad kinni vabariiklasest seadusandjad.

„Meil on endiselt ettevõtteid, kes ei hooli ja jäävad Venemaale. Miks me ei räägi nende maksustamisest?“ ütles Sinkevičius.

Ta lisas, et tühimiku täitmiseks ei tasuks pöörduda EL-i maksumaksjate poole, vaid EL võiks arestida Venemaa külmutatud varad ja hakata maksustama lääne ettevõtteid, kes jätkavad hoolimata sanktsioonidest äritegevust Venemaal.

„Ma arvan, et väga oluline on leida rahastamisallikad, mis kasutaksid Euroopa maksumaksjalt võimalikult vähe,“ ütles volinik. Tema sõnul peaks EL-il olema pikaajaline plaan, mis sisaldab rahastust külmutatud varadest või maksudest.

Vaatamata mitme EL-i riigi palvele on takerdunud plaanid kasutada külmutatud Venemaa varasid Ukraina abistamiseks. Suured EL-i riigid, nagu Prantsusmaa ja Saksamaa, on hoiatanud Venemaa varade konfiskeerimise eest ning nende sõnul võivad olla sellel kahjulikud tagajärjed.