„Tõesti, Venemaal kukkus alla lennuk. Kas seal olid meie vangid? Ma võin kindlalt öelda, et ei. Selle kogemuse põhjal, mis meil on Teheranist (Iraani revolutsiooniline kaardivägi tulistas 2020. aasta 8. jaanuaril alla Ukraine International Airlinesi Teheranist Kiievisse lennanud reisilennuki, milles hukkus 176 inimest – toim) ja selle põhjal, mis toimus edasi. Kui see oleks juhtunud, siis, uskuge, niinimetatud bioloogilise materjali, hukkunute hulk, nad oleksid seda kindlasti kasutanud, kindlasti seda jäädvustanud ja kogu see põld oleks verest punane olnud,“ ütles Danilov, vahendab UNIAN.

Danilov lisas, et Venemaa valmistas selle loo vangidega ette Ukraina diskrediteerimiseks rahvusvahelisel areenil.

„Tuleb lihtsalt oodata. Kui see oleks toimunud, siis, uskuge, Lavrov oleks ÜRO-s sellist kisa tõstnud ja nad oleksid seda kõike näidanud. Neil ei ole midagi näidata. Sest kui see oleks tegelikult juhtunud, oleks olnud hoopis teine pilt,“ ütles Danilov.

Küsimusele, kas need vangid, kelle Ukraina oleks pidanud lennuki allakukkumise päeval välja vahetama, on elus, vastas Danilov: „See on väga keeruline küsimus, väga tundlik. Meil ei saa praegu olla üht ega teist vastust. Ma saan ainult suure tõenäosusega öelda, et seal neid ei olnud.“

Jaga
Kommentaarid