Ehkki peaminister Kaja Kallas saatis eile Reformierakonna listi kirja, milles ütles, et Andrus Ansip on süstemaatiliselt kahjustanud erakonna mainet ja ei peaks kandideerima europarlamendi valimistel, avaldas kliimaminister Kristen Michal täna õhtul ETV saates „Esimene stuudio“ vastupidist seisukohta.

„Andrus Ansip - nagu ka Kaja Kallas – on Eesti elus väga oluline tegija. Kõik see, mida ta erinevates valitsustes, Euroopa Komisjonis ja europarlamendis on teinud - pigem soovitaks teda kindlasti meie nimekirja. Minu soovitus oleks kindlasti kandideerida,“ sõnas Michal. Minister soovitas kõigil reformierakondlastel keskenduda sellele, kuidas Eestis elu paremaks teha, mitte üksteise isikuomaduste arvustamisele.

Kaja Kallase eilses kirjas seisis, et Ansip on kasutanud Euroopa Parlamendi positsiooni ka väljaspool Eestit Eesti mustamiseks. „Kuulen oma endistelt kolleegidelt Euroopa Parlamendis, kuidas süstemaatiliselt Eestit alla tõmbad. Miks sa seda teed? Saan aru, et mina sulle ei meeldi, aga väljaspool Eestit võiksime ikkagi kõik olla Eesti eest väljas,“ sõnas peaminister.

Täna kirjutas Delfi, et Kaja Kallasele pakutakse Euroopa liberaalide esinumbri kohta eelseisvatel europarlamendi valimistel. Ekspeaminister Jüri Ratas ütles jaanuari lõpus Eesti Päevalehele antud intervjuus, et Kristen Michalist saab lähiajal Eesti peaminister.