„Ma ei ole keskvalimiskomisjoni otsusega nõus. Ma kogusin üle 200 000 allkirja kogu Venemaalt. Me viisime kogumise läbi avalikult ja ausalt – järjekordi meie staapidesse ja kogumispunktidesse jälgis kogu maailm. 2024. aasta presidendivalimistel osalemine on kõige tähtsam poliitiline otsus minu elus. Oma kavatsustest ma ei tagane. Ma kaeban keskvalimiskomisjoni otsuse Vene Föderatsiooni ülemkohtusse,“ kirjutas Nadeždin.

Keskvalimiskomisjon teatas, et töögrupp võttis vastu 104 734 allkirja Nadeždini toetuseks. Olles üle kontrollinud 60 000 allkirja, tunnistas komisjon kehtetuks 9147 allkirja. 95 587 tunnistati kehtivaks. Registreerimiseks oli vaja vähemalt 100 000 kehtivat allkirja.

Hiljem kinnitas ka keskvalimiskomisjon oma otsust keelduda Nadeždinit presidendikandidaadiks registreerimast.

Keskvalimiskomisjoni liige Andrei Šutov ütles, et kontrolli tulemusena tunnistati 15% Nadeždini toetusallkirjadest kehtetuks.

Keskvalimiskomisjon leidis Nadeždini toetuseks antud allkirjade hulgast 11 surnud inimese allkirjad. 858 allkirja tunnistas keskvalimiskomisjon kehtetuks siseministeeriumi vastuse põhjal. 1767 allkirja praagiti välja, sest kogujat ei olnud kogujate nimekirjas, 995 sest koguja andmed erinesid nimekirjas esitatud andmetest ning 123, sest koguja nimel täitis nimekirju teine inimene.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et keskvalimiskomisjon järgib reegleid.

„On ju kindlad parameetrid, mida kandidaat peab täitma. Ja see, mida me täna keskvalimiskomisjonilt kuulsime, oli suur hulk vigu allkirjades ja suure hulga allkirjade kehtetus. See tähendab, et seda tähtsat kriteeriumi ei olnud täidetud. Siin ei ole midagi kommenteerida, keskvalimiskomisjon järgib täpselt neid reegleid, mis on kandidaatidele kehtestatud,“ lausus Peskov ajakirjanikele, vahendab Interfax.