USA sõnul on Kata’ib Hezbollah vastutav eelmisel kuul Jordaanias toimunud droonirünnaku eest, milles hukkus kolm ja sai viga üle 40 USA sõjaväelase, vahendab New York Times.

Ühe USA ametniku sõnul anti „dünaamiline“ löök relvarühmituse komandörile, keda USA luurajad olid juba mõnda aega jälginud. Teise ametniku sõnul jätab USA endale õiguse anda lööke ka teistele šiiitlike relvarühmituste liidritele ja komandöridele.

Kata’ib Hezbollah’ kõrgetasemeline esindaja ja Iraani revolutsiooniline kaardivägi teatasid, et löögis hukkus kaks komandöri. Tunnistajate sõnul olid nad nende juurest leitud dokumentide järgi Arkan al-Elayawi ja Abu Baqir al-Saedi.

Bagdadi tänavatele kogunesid rahvahulgad ja skandeeriti „Ameerika on kurat“.

Iraagi julgeolekuteenistuse esindaja, kindralmajor Tahsin al-Khafaji nimetas rünnakut agressiooniks ja ütles, et see rikkus Iraagi suveräänsust ja tekitab ohtlike tagajärgede riski regioonis.

Iraagis baseeruvat Kata’ib Hezbollah’t peetakse Iraani käsilaseks ja USA peab seda terroriorganisatsiooniks.

USA süüdistab Iraani ja viimase liitlasrühmitusi pea igapäevastes raketi- ja droonirünnakutes USA vägede vastu Iraagis ja Süürias pärast Iisraeli ja Hamasi vahelise sõja algust 7. oktoobril.