Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin ütles täna õhtul, et politseinikud alustasid täna hommikul uuesti maastikuotsingut Suure-Lähtru küla piirkonnas Läänemaal.

„Kammime veelkord suuremate jõududega läbi kogu piirkonna ja suurendame otsinguala, et veenduda, et oleme leidnud ja talletanud kõik võimalikud jäljed ja infokillud, mis piirkonnas olla võivad. Aktiivselt oleme ka terve tänase päeva tegelenud kogutud info ja laekunud vihjete kontrollimisega. Ka praeguse seisuga töötame erinevate infode kontrollimisega,“ rääkis Taratuhin.

Samal ajal kui politseinikud püüavad leida täiendavat informatsiooni, tegelevad eksperdid ja kohtuarstid kogutud jälgede hindamise ja analüüsiga. „Seda selleks, et saaksime võimalikult kiiresti juurde nendel tuginevat infot, mis aitaks meil kitsendada ja paremini sihistada oma otsinguid,“ selgitas jaoskonna juht.

Otsingutele ja juhtumi uurimisele on politsei kaasanud abipolitseinikke ning kolleege prokuratuurist, Eesti Kohtuekspertiisi Instituudist ning ka mujalt. „Jätkame info kogumise ja kontrollimisega ka järgmistel päevadel. Loodame väga, et leiame otsitava naise ja ta saab vajalikku abi ning saame välja selgitada nii teda ennast kui ka kogukonda vapustanud juhtumi täpsemad asjaolud,“ ütles Taratuhin.

Kõigil, kes naise kohta midagi teavad, palutakse helistada numbrile 5198 9886 või 112.

Vastsündinu leiti surnuna

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin rääkis teisipäeva õhtul, et politsei sai esmaspäeval teate, et Läänemaal Lääne-Nigula vallas Suure-Lähtru külas leiti vastsündinu surnukeha. “Surnukeha oli leidnud ja teataja maja juurde toonud pere koer,“ tunnistas ta. „Politsei reageeris väljakutsele kohe ja kuna saabunud infole tuginedes ei olnud leitud lapse ema teada, siis alustati koheselt piirkonnas otsingutega, et leida vastsündinu ema.“

Ööl vastu teisipäeva käisid politseinikud läbi piirkonna maastiku ning hooned ja nende territooriumi. Otsingul kasutati nii droone kui koeri. „Oleme suhelnud inimestega, kes võisid eile ennelõunal lapse surnukeha leidmise piirkonnas viibida, et koguda neilt infot, mis võiks viia abivajava naise leidmiseni. Lisaks oleme rääkinud haiglate ja perearstidega,“ ütles Taratuhin eile.

Taratuhin ütles teisipäeval, et politsei on kogunud piirkonnast kõikvõimalikke jälgi, mis võiksid viia lähemale naise leidmisele ning loodetavasti annavad nende osas tellitud ekspertiisid vajalikku lisainfot. „Nende tulemuste laekumine võtab siiski aega. Seni kogume täiendavat infot, kontrollime seda ja vaatame läbi piirkonnas olemasolevate valvekaamerate salvestisi, et tuvastada piirkonnas viibinud inimesi, kellelt politsei võib naise kohta täiendavat informatsiooni saada.“

„Meile on laekunud ka mitu vihjet, mida oleme kontrollinud nii Läänemaal kui Harjumaal, kuid nende vihjete kontrollimisel selgus, et tegemist ei olnud meie poolt otsitava abivajava naisega. Oleme kõigile tänulikud iga infokillu eest ja kontrollime kõiki meile laekuvaid vihjeid. Teie poolt antud info ja märkamine võib päästa naise elu!“ sõnas ta eile.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust ettevaatamatusest surma põhjustamist käsitleva karistusseadustiku paragrahvi alusel. Kriminaalmenetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Jaga
Kommentaarid