Kolmapäeval, 6. veebruaril külastas kaitseväe diviisi staapi president Alar Karis, kes kohtus diviisi ülema kindralmajor Veiko-Vello Palmiga ja diviisi staabi liikmetega ning sai ülevaate diviisi püstitatud eesmärkidest, staabi arengust ja plaanitud õppustest.

„Kaitseväe diviisist sain väga hea ülevaate ja ka mulje on väga hea. Pole palju aega mööda läinud kui diviisi moodustamise otsus tehti ja natuke rohkem kui ühe aastaga on palju ära tehtud,“ ütles president Karis.

„Kaitseme Eestit Eestis, oskame selleks rakendada liitlaste võimeid ja oleme tõrgeteta koostoime tagajad liitlaste jõudude, kaitseväe ja maakaitse üksuste jaoks. Väljaõpe ja arendamine on valmisolekuga paralleelselt toimivad protsessid,“ ütles kindralmajor Palm ning lisas, et diviis on valmis kaitsma Eestit kohe kui seda peaks vaja minema.

Diviis on kaitseväe suurim maismaa struktuuriüksus, mille tegevuspiirkond hõlmab kogu Eesti territooriumi. Diviis on kaitseväe juhataja käsuõigusega antud NATO käsuahelasse ja allutatud NATO Kirdekorpusele. Diviis täidab Eesti sõjalises kaitses kahte peamist eesmärki – seob omavahel maakaitseringkondade, brigaadide ja teiste väeliikide lahingud ning on ühenduslüli liitlaste ja nende sõjaliste võimete vahel.