Majandus- ja infotehnoloogiaministri Tiit Riisalo sõnul on personaalriik nagu puu juurestik, mis lubab maapealsel osal elada.

„Lihtsalt öeldes me tahame personaalriigiga liikuda sinna samasse, et kõik see, mida riik teeb oma erinevates ametkondades, ja neid on meil palju, ei ole inimese jaoks oluline. Meil on lihtsad elulised küsimused ja praegu sisenedes riigiportaali eesti.ee, juba lähitulevikus nutiseadmes täpselt analoogse kujunduse ja tuttava disainiga keskkonda ja tulevikus võib-olla lihtsalt häälkäskluste abil, me tegelikult saame oma igapäevased probleemid sujuvalt ära lahendatud. Alates lasteaiakoha leidmisest ja lõpetades keerulisemate teenustega, mis on tegelikult suunatud ennekõike ettevõtjatele.“

Riisalo sõnul vajab personaalriigi kasutusele võtmine ka seadusemuudatusi. Suvel välja tulev mRiigi äpp peaks hakkama asendama füüsilisi dokumente, näiteks retseptiravimit ostes peaks piisama ainult telefonist.

Ministri sõnul on personaalriigi alus ette valmistatud ning esimesed teenused on tehtud kättesaadavaks. Uusi funktsioone tuuakse välja samm-sammult.