„Seoses Iisraeli suursaadiku lubamatute avalike väljaütlemistega, mis moonutavad Venemaa välispoliitilist lähenemist ja ajaloolisi tõsiasju, kutsutakse Halperin välisministeeriumi,“ öeldakse teates, vahendab Interfax.

Teates lisatakse, et rida Iisraeli diplomaadi avaldusi „on äärmiselt ebaõnnestunud algus diplomaatilisele missioonile, mis oleks pidanud olema suunatud kahepoolsete suhete arendamisele kahe riigi rahvaste huvides.

Eile avaldas Vene ajaleht Kommersant intervjuu Halperiniga, milles viimane ütles, et Venemaa pisendab holokausti tähtsust. Halperini sõnul ei olnud maailm veel kunagi varem näinud nii massilist ja plaanipärast inimeste hävitamist ainuüksi rahvusliku tunnuse alusel ja selle on üle elanud ainult juudi rahvas.

Venemaa välisministeerium kuulutas, et tees, mille järgi on holokaust ainult juudi rahva hävitamine, on vastuolus ÜRO peaassamblee resolutsiooniga.

Halperin lubas lisaks arutada rahvusvahelise holokausti mälestuspäeva Venemaa ametlikuks tähtpäevaks muutmist.

Venemaa välisministeeriumi sõnul piirnevad mõtlisklused Venemaa riikliku kalendri muutmise üle sekkumisega Venemaa siseasjadesse.

Halperin nimetati Iisraeli erakorraliseks ja täievoliliseks suursaadikuks Venemaal 1. jaanuaril. Halperin sündis 1969. aastal Riias ja elas kuni 1976. aastal Iisraeli kolimiseni Leningradis.

Jaga
Kommentaarid