Pea kõik sedelid laupäevasest hääletusest on üle loetud. CBS Newsi prognooside kohaselt võitis Biden kõigi 55 delegaadi hääled. Esialgsete andmete kohaselt said demokraadid Marianne Williamson ja Dean Phillips kumbki vaid 2% häältest, vahendab BBC.

Lõuna-Carolina eelvalimised on indikaatoriks presidendi toetusele mustanahaliste valijate seas, kes aitasid Bideni 2020. aasta kampaania taaselustada pärast häid esitusi osariigi eelvalimistel.

President meenutas, kuidas Lõuna-Carolina valijad „hingasid elu sisse“ tema 2020. aasta kampaaniasse. Ta ütles, et tal „pole kahtlust“, et nad suunavad ta ka 2024. aasta presidendivalimiste võidule.

„Teie olete põhjus, miks ma president olen,“ ütles Biden jaanuaris Lõuna-Carolina rahvale. „Teie olete põhjus, miks Donald Trump on kaotaja, ja teie olete põhjus, miks me võidame ja alistame teda uuesti,“ lisas ta.

Ametlikult teatas Biden oma 2024. aasta tagasivalimise kampaaniast 2023. aasta aprillis, kui ta ütles valijatele, et riik on pöördelises hetkes ja ta vajab rohkem aega, et „see töö lõpetada“.

President pingutas oma partei reeglite muutmiseks, et Lõuna-Carolina osariik saaks kandideerimisprotsessis hääletada esimese osariigina. Bideni kampaanianõunik ütles BBC-le, et samm oli mõeldud „tagamaks, et protsess peegeldaks meie partei mitmekesisust“.