Kohaliku meedia teatel teatas katastroofiriskide juhtimise piirkondlik komitee, et 45 hukkunut leiti sündmuskohalt surnuna ja kuus inimest surid tervishoiukeskustes põletushaavade tõttu. Värskeimate andmete kohaselt on hukkunute arv tõusnud 51-ni.

Riigi president Gabriel Boric kuulutas välja eriolukorra ja ütles, et teeb olukorra lahendamiseks kättesaadavaks „kõik vajalikud ressursid“, vahendab BBC.

Tervishoiuministeerium kehtestas piirkonnas tervisehoiatuse ning nõudis plaaniliste operatsioonide peatamist ja ajutiste välihaiglate loomist. Avalduses märgiti ka, et tööle võetakse arstiõpingute lõpusirgele jõudvad tudengid, et leevendada survet tervishoiuteenustele.

Ulatuslikud metsatulekahjud on mõjutanud 3000–6000 elamut. Laupäeval kehtestati lähipiirkonna elanikele liikumiskeeld, et võimaldada päästeautodel jõuda mõjutatud piirkondadesse.

Siseministri teadete kohaselt üritab metsatulekahju kontrolli alla saada 1400 tuletõrjujat.

Vältimaks olukorra eskaleerumist on valitsus keelanud Valparaísos ja lähedalasuvas Marga Marga piirkonnas tuld ja soojust tootvate masinate käitlemise.

Suvel käib rannikulinnas Valparaíso palju turiste, kuid metsatulekahjude tõttu kutsus valitsus inimesi üles mitte reisima tulekahjust mõjutatud piirkondadesse.