Lennufirma Avion Express viis läbi tšarterlendu Milanost Vilniusse. Kohaliku meedia teatel oli pärast maandumist kogu lennuk kaetud mudaga ja reisijad ei näinud läbi akende.

Vilniuse lennujaam teatas, et esialgsetel andmetel oli lennukis 179 reisijat ja 6 meeskonnaliiget. Nad lisasid, et sündmuse tagajärjel keegi vigastada ei saanud ning lennuk ruleeris seejärel parklasse, kus lasti reisijatel õhusõidukist väljuda. Lennujaama ametnikud alustasid juurdlust asjaolude ja põhjuste väljaselgitamiseks.

Juhtunu tõttu suleti lennujaam ning tagasilennud suunati Kaunase ja Palanga lennujaamadesse, kuna kontrolliti intsidendi mõju lennuraja seadmetele. Umbes kolm tundi hiljem jätkus lennujaama töö tavapäraselt.

Avion Express kommunikatsioonijuht Rolanda Lipnevičiūtė väljendas juhtunu kohta kahetsust ja vabandas reisijate ees ebamugavuste pärast. Nad rõhutasid, et lennuohutus on kõrgeim prioriteet ning pärast juhtumit alustati viivitamatult uurimist, et välja selgitada lennuki rajalt maha libisemise põhjused.

„Meil on hea meel, et lennukis lennanud 179 reisijat ja 6 meeskonnaliiget on terved ega saanud vigastusi,“ ütles Lipnevičiūtė.