Londoni politsei otsib 35-aastast Abdul Shokoor Ezedit, keda kahtlustatakse „inimeste pihta söövitava aine viskamises“.

Rünnak toimus kolmapäeva õhtul Londoni lõunaosas, Lessari avenüül. Politsei teatel usuvad uurijad, et meessoost kahtlusalune ja vigastada saanud naine „on teineteisele tuttavad“.

Inspektor Gabriel Cameron ütles, et „mees viskas lapse pikali“ ning „visati ainet, mida me nüüd teame, et on aluseline“. Tema sõnul üritas mees autoga sündmuskohalt põgeneda, kuid põrkas kokku seisva sõidukiga ning seejärel põgenes jalgsi.

Cameroni sõnul ei ole ühegi vigastatu elu ohuks, kuid „naise ja noorema tüdruku vigastused võivad olla elumuutvad“. Ta märkis, et haigla personalil läheb vigastuste tõsisuse täpsustamiseks veel aega.

Politsei sõnul said vigastada ka kolm naist ja mees, kes tõttasid rünnaku ohvritele appi. Naised on kõik kergemate põletusvigastustega haiglast välja kirjutatud ning mees keeldus kergete vigastuste tõttu haiglaravist. Samuti said kergelt vigastada viis sündmusele reageerinud ametnikku.

„Kõik need avalikkuse liikmed ja minu ohvitserid väärivad tohutut tunnustust ja kiitust selle eest, et nad tulid sellele naisele ja lastele appi hirmutava stsenaariumi puhul,“ ütles Cameron.

Politsei töötab rünnaku toimepanija leidmiseks ning usutakse, et ta reisis rünnaku toimepanemise päeval Newcastle’ist Londonisse.

„Eileõhtune juhtum Claphamis on tõeliselt šokeeriv,“ ütles Londoni linnapea Sadiq Khan sotsiaalmeediaplatvormil X. „Minu mõtted on kõigi vigastatutega, eriti naise ja kahe lapsega, kes jäävad haiglasse,“ lisas ta.