Lõuna-Volgogradi oblasti kohus tunnistas neljapäeval süüdi mehe „äärmusorganisatsiooni sümboolika eksponeerimises“, kuna ta postitas internetti pildi vikerkaarelipust.

Mehele mõisteti 1000 rubla suurune trahv. Ta tunnistas end süüdi ja väljendas kahetsust öeldes, et postitas pildi „rumaluse pärast“, teatas kohus.

Samuti mõistis Nižni Novgorodi kohus esmaspäeval viiepäevase aresti naisele. Naine oli viibinud kohvikus, kui talle lähenes mees ja nõudis, et naine eemaldaks oma vikerkaare kujutisega konnakujulised kõrvarõngad, teatas LGBT õiguste rühmitus Aegis. Naine kutsuti politseijaoskonda, kuna kohtumist filminud mees postitas video internetti.

Järgmisel nädalal jätkub Venemaa edelaosas Saratovis kohtuprotsess fotograafi üle, kes postitas Instagrami pilte vikerkaarelippudest, vahendab Reuters.

Venemaa seadused keelavad riigis kellelgi „näidata nende organisatsioonide sümboleid“, mida ta peab äärmuslikeks, sealhulgas ka Meta sotsiaalmeediaplatvormidel.

Venemaa ülemkohus keelustas „LGBT liikumise“ mullu novembris, jätkates Venemaal seksuaalse sättumuse ja soolise identiteedi väljendamise piirangute kehtestamist.