Huuthide sõnul on tegemist laevaga nimega KOI, mida opereerib väidetavalt USA ettevõte, vahendab BBC News.

Merekindlustusettevõte Ambrey teatas, et Jeemeni Adeni sadamast lõunas asunud laev teatas plahvatusest pardal, aga ei avaldanud laeva nime.

Reutersi teatel on KOI Libeeria lipu all olev konteinerlaev, mida opereerib Suurbritannias baseeruv Oceonix Services. Sama ettevõtte laevastikus on ka naftatanker Marlin Luanda, mida rakett kahjustas laupäeval.

Huuthid peavad kõiki Iisraeli, USA ja Suurbritannia laevu seaduslikeks sihtmärkideks Iisraeli sõjategevuse tõttu Hamasi vastu Gaza sektoris ning USA ja Suurbritannia huuthide vastaste rünnakute tõttu Jeemenis.

Huuthide esindaja Yahya Sarea teatas eile, et nende relvajõud andsid Ameerika kaubalaevale KOI löögi „mitme asjakohase mereväeraketiga“. Laev oli Sarea sõnul teel „okupeeritud Palestiina sadamatesse“, mille all mõeldakse Iisraeli. Sarea lisas, et Jeemen ei kõhkle „Briti-Ameerika eskalatsiooni“ eest kätte maksmast.

„Kõik Ameerika ja Briti laevad Punasel merel on Jeemeni relvajõudude legitiimsed sihtmärgid nii kaua, kuni Ameerika-Briti agressioon meie riigi vastu jätkub,“ ütles huuthide esindaja.

USA keskväejuhatus teatas, et USA väed andsid löögi kümnele väljalaskmiseks valmis olnud droonile Jeemenis, mis kujutasid endast ohtu kaubalaevadele ja USA sõjalaevadele piirkonnas. Lisati, et kõik kümme hävitati koos juhtimisjaamaga.

USA lisas, et üks tema sõjalaev tulistas Adeni lahel alla kolm Iraani drooni ja huuthide laevade vastase raketi.