Tallinna haridusameti kommunikatsiooni peaspetsialisti Pirgit Pedaja sõnul streigivad täna pealinnas 32 kooli ning osaleb 847 õpetajat. Samas pole ühtegi kooli, kus streigiks kõik õpetajad, vaid numbrid erinevad kooliti oluliselt.

Pärnu linna meedianõunik Teet Roosaar ütles Delfile, et linnavalitsuse hommikuste andmete kohaselt jätkab linnas ja kolmes osavallas streikimist neli Tõstmaa Keskkooli õpetajat. „Valdavalt töötavad nad osakoormusega ja kooli juhtkonna sõnul see õppetööd ei mõjuta.“ Samas nentis ta, et ametlikult ei saa kinnitada, et kõikides koolides on streik lõppenud.

Võru avalike suhete spetsialisti Marianne Metti sõnul ei streigi linnas ühtegi kooli. Haapsalu haridusnõuniku Mari-Epp Tähe sõnul ei streigi sellel nädalal ükski Haapsalu kool.

Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee ütles, et Rakvere Reaalkoolis jätkab sellel nädalal streiki enamus õpetajatest. Tänasest toimub kontaktõpe koolis üksikutele klassidele kohandatud tunniplaani alusel. Rakvere Vabaduse koolis jätkavad enamus põhikooli õpetajatest streiki, kuid enamus algklasside õpetajaid on tööl tagasi. Rakvere Põhikoolis jätkavad vähem kui pooled õpetajad streiki.

Viljandi haridus- ja kultuuriameti juhataja Tiivi Tiido sõnul streigivad sellel nädalal Viljandi Kesklinna Kool ja Viljandi Kaare Kool, kuid väga erinevas mahus. Täpsed andmed peaksid selguma täna pärastlõunase kohtumise järel koolidega.

Eesti Haridustöötajate Liidu teabejuht Janno Isat ütles, et eelmise nädalala lasteaedade streigis osales üleriigiliselt umbes 4000 inimest, millest kõige rohkem oli streikijaid kolmapäeval ja neljapäeval. Erinevaid lasteaedu osales üle 190. Samas rõhutas ta, et streigijuhtidel pole kohustust andmeid liidule edastada, samuti osad andmed alles laekuvad.