SBU teatas, et uurimine „paljastas kaitseministeeriumi ametnikud ja relvatarnija Lvivi Arsenali juhid, kes varastasid mürskude ostmisel ligi 1,5 miljardit grivnat“. Nad lisasid, et juhtumiga on seotud „endised ja praegused kaitseministeeriumi kõrged ametnikud ja sidusettevõtete juhid“.

SBU teatel sõlmiti leping 100 000 mürsu ostmiseks Lvivi Arsenaliga 2022. aasta augustis. Makse tehti ette ning osa raha kanti üle välismaale, vahendab Reuters.

Avalduses öeldakse, et juhtumiga seoses on viiele isikule edastatud „kahtlustusteade“, mis on Ukraina kohtumenetluse esimene etapp. Üks kahtlusalune peeti kinni, kui ta üritas ületada Ukraina piiri.

Sõjaväelise korruptsioon on Ukrainas tundlik teema, kuna riik püüab saada heakskiitu Euroopa Liidu liikmelisuse tagamiseks.

Korruptsioonijuhtumite tõttu tagandati ka mullu septembris eelmine kaitseminister Oleksi Reznikov, olenemata tema heast mainest Ukraina esindajana. Sealjuures ei väidetud tema isiklikku seost korruptsiooniga, vaid kahtlustati tema juhtimise all olevaid sõjaväelaseid.

Jaga
Kommentaarid