Stefanišõna sõnul on Orbániga kohtumine oluline, sest Ungari peaminister külastas Ukrainat viimati 2010. aastal ning praegune Ukraina on võrreldes toonasega vägagi erinev.

Stefanišõna ei vastanud palvele selgitada, kas Orbáni peaks tulema Kiievisse või Budapesti Zelenskõi, kuid sõnas, et näeb Ungari peaministri visiidil mõtet: „Minu jaoks on oluline näha Kiievis peaminister Orbánit, sest tal on Ukraina jaoks ajalooliste otsuste tegemisel raske roll. Ja minu jaoks on oluline, et see inimene näeks riiki nii, nagu seda näevad ukrainlased.“

Ühtlasi rõhutas tippametnik, et Ukraina pool on kohtumiseks palju eeltööd teinud. Ta märkis, et Ukraina teeb palju „dialoogiks ka kõige raskemate partneritega“ ning astuvad ka nendest sõltuvaid samme.

„Võtsime vastu õigusaktid, mida Ungari pool tunnistas tõhusaks ja kvaliteetseks,“ ütles Stefanišõna. Ta lisas, et riikide ametnikud teevad iganädalaselt koostööd, et jälgida õigusaktide rakendamist.

Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba ja Ukraina presidendi kantselei juht Andri Jermak kohtuvad Ungari välisministri Péter Szijjártóga 29. jaanuaril Slovakkia-Ukraina piiriäärses linnas Užgorodis, vahendab Radio Liberty.