Täna saab alguse Euroopa kultuuripealinna aasta, mille avasid kõige pisemad. Tartu legendaarsesse ööklubisse Illusion saabuti jalga keerutama erinevatest lasteaiarühmadest koos õpetajatega kui ka kodudest, ema-isa käevangus.

Nagu piltidelt näha, nautisid lapsed seda täiega!

Pidu algas kell 10.00, kui Tartu linnapea kuulutas Euroopa kultuuripealinna aasta avatuks väikestele kultuuripealinlastele. Seejärel algas legendaarse Tantsulaagri tantsijate eestvedamisel sädelev disko. Samme näitasid ette tantsijad Britt Kõrsmaa, Märt Agu ja Oliver Soomets.

Muusikat mängis legendaarne Eesti hip-hop festivali eestvedaja DJ Maido Möls. Aegade jooksul on DJ Mölsist kujunenud Eesti üks parimaid peo DJ-sid, tavapäriselt toob ta tantsupõrandale kokku erinevate muusikamaitsetega inimesed ja seekord saab tema biitide järgi tantsida kõige pisemad.

„Et tuua esile veel rohkem avamispäeva pidulikkust, on lastedisko soovituslik riietumisstiil sädelev!“ märkis lastedisko korraldaja Helene Toomeoks.

Tartu 2024 lastediskot aitasid korraldada Tartu lasteaia Helika liikumisõpetaja ja õppejuht Tiina Kivisalu ning muusikaõpetaja Marju Järvpõld.

Kutsume kõiki Delfi vahendusel kaasatantsinuid jagama oma pidu sotsiaalmeedias kasutades teemaviiteid #Delfi ja #Tartu2024.

Loe lähemalt: tartu2024.ee/avamine.