Täpsemalt soovivad õpetajad, et üldhariduskoolide õpetajate töötasu alammääraks oleks 1950 eurot kuus.

EHL on kehtestanud streigi katki jätmiseks miinimumnõude: sel aastal tõuseb õpetajate alampalk 1835 euroni. See tähendab, et riigieelarvest tuleks leida juurde 10,8 miljonit eurot.

EHL on aga märku andnud, et kui valitsus tuleb lagedale sobiva ettepanekuga töötüli lahendada, lõpetatakse ka streik. EHL-i juht Reemo Voltri ütles Eesti Päevalehele, et õpetajad on valmis leppima olukorraga, kus nende palk sel aastal rohkem ei tõusegi, kuid seda tingimusel, et õpetajatega sõlmitakse kohe kollektiivleping aastateks 2025–2027.

EHL-i andmetel osaleb täna streigis 330 kooli ning ligi 9500 õpetajat. Üldhariduskoolide toetusstreigis (mis algab kolmapäeval) osaleb praegustel andmetel 169 kooli ja üle 2500 õpetaja. Alushariduse toetusstreigis osaleb 283 haridusasutust üle 5000 õpetajaga. Kutse- ja huvikoolide toetusstreigist võtab osa 37 kooli ligi 560 õpetajaga.

Tartu Miina Härma gümnaasiumis tuli kooli käputäis lapsi. Lastel soovitati streigi ajal tegeleda näiteks (tali)spordiga. Mõned väiksemad õpilased otsisid koolist Härma vaimu.

Delfi toob teieni päeva sündmused nii videos, pildis kui ka otseblogis.

Kui blogi kohe ei avane, siis värskenda lehte!