Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul võttis Putin Kimi kutse vastu juhtide kohtumisel Venemaal eelmise aasta septembris.

Peskovi sõnul loodab Venemaa, et Putin läheb Kimi kutsel Põhja-Koreasse „lähitulevikus“, kuid tema sõnul pole kuupäeva veel kokku lepitud.

See oleks Venemaa juhi esimene reis Põhja-Koreasse enam kui kahe aastakümne jooksul – eelmine Putini Pyongyangi külastus leidis aset 2000. aasta juulis, kui ta kohtus Kim Jong-uni isa Kim Jong-iliga.

Kohtumisel välisminister Choega tänas Putin Põhja-Koread toetuse ja solidaarsuse eest Ukraina-vastases sõjalises operatsioonis, teatas KCNA.

Moskva ja Pyongyang väljendasid muret, mida tekitavad USA ja tema liitlaste provokatiivseid Põhja-Korea suveräänsete õiguste vastased teod. Avalduse kohaselt nõustusid pooled tegema koostööd piirkondliku olukorra lahendamiseks. Koostöö on kooskõlas ÜRO põhikirja ja teiste rahvusvaheliste seadustega, öeldi avalduses.

Kahe riigi vahelised tugevnevad sidemed on tekitanud muret Washingtonis ja tema liitlastes, kes on nendevahelise relvakaubanduse hukka mõistnud ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioonide rikkumisena.