Esmaspäeval oli Taani uue kuninga Frederik X esimene ametlik tööpäev. Esimene ülesanne viis ta Taani parlamenti ehk Folketingssalen’isse. Kuna traditsiooni järgi ei tohi kuningas otse parlamendi poole pöörduda, luges tema ettekande seal ette peaminister Mette Frederiksen.

Esmaspäeval võitis Donald Trump ülekaalukalt Iowa vabariiklaste eelvalimistel. Seejärel suunduti kampaaniaüritustega New Hampshire’i osariiki, kus järgmisel nädalal toimub järjekordne voor.

Pildil on konverentsikeskuse ees parkiv haagissuvila, mis on kaetud Trumpi toetavate lippude ja plakatitega. Küsitlused lubavad Trumpile ülekaalukat võitu ka neil eelvalimistel. Endine ÜRO suursaadik ja endine Lõuna-Carolina kuberner Nikki Haley loodab saavutada tugeva teise koha, et jätkata oma kampaaniat Nevadas ja Lõuna-Carolinas.

Teisipäeval alustas Keenia kõigi aegade suurimat teravmokk-ninasarvikute ümberasutamise projekti. Populatsiooni järsu suurenemise pärast tuli Nairobi rahvuspargist ümber kolida 21 ohustatud ja haruldast looma, kes kõik kaaluvad üle tonni. Populatsiooni kasv on hea uudis, sest vaid 30 aastat tagasi olid teravmokk-ninasarvikud väljasuremise äärel.

Maailma rikkad ja mõjukad kohtusid Šveitsi suusakuurordis Davosis, kus toimus järjekordne maailma majandusfoorum. Fotograafide piiramisrõngas on esimesel täispikal päeval olulisima kõne pidanud Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja Maailma Majandusfoorumi tegevjuht Klaus Schwab.

Kolmapäeval oli tõnisepäev, mis katoliku kalendris on loomade kaitsepühaku Püha Antonius päev. Sel puhul tõid inimesed oma lemmikloomad – olgu nendeks koerad, kassid, närilised, linnud – Madridis San Antonio kiriku ette õnnistamisele.

Reedel oli õigeusu kiriku järgi kolmekuningapäev, mida paljud usklikud Venemaal ja teistestki riikides tähistasid end vette kastes. Fotol on Omski linnas asuva kloostri lähedal 18 külmakraadi trotsivad suplejad.

Laupäeval algas ametlikult Hollandi tulbihooaeg ning sel puhul toimus Amsterdami Muuseumivälja lähedal suur tulbipidu. Ajutisse aeda paigutati ligi 200 000 tulpi, millest inimesed said moodustada kimpe, mida endaga tasuta koju kaasa võtta.