Parlament võttis otsuse vastu 382 poolt- ja 234 vastuhäälega, 23 seadusandjat jäid erapooletuks.

Uus seadusandlus võimaldab inimestel saada kodakondsus pärast viit aastat Saksamaal elamist, samuti on võimalik saada kodakondsus kaks aastat varem „eriliste integratsioonisaavutuste korral“. Varasemalt olid need arvud vastavalt kaheksa või kuus aastat pärast Saksamaale elama asumist.

Saksamaal sündinud lapsed saavad automaatselt kodanikuks, kui üks vanem on riigis elanud seaduslikult viis aastat, varasemalt pidi vanem selleks elama riigis kaheksa aastat.

Muutuvad ka topeltkodakondsuse omamise piirangud - kui varasemalt pidi Saksa kodakondsuse saamiseks loobuma eelmisest kodakondsusest, siis nüüd lubatakse see jätta.

Valitsuse andmetel ei ole enam kui 12 miljonil Saksamaa elanikul riigi kodakondsust, 5,3 miljonit neist on elanud Saksamaal vähemalt kümme aastat.

Peamine paremtsentristlik opositsiooniblokk kritiseeris projekti ägedalt, väites, et see odavaks Saksamaa kodakondsust.

Siseminister Nancy Faeser ütles, et reform viib Saksamaa kooskõlla naabritega nagu Prantsusmaa ja viitas vajadusele meelitada ligi rohkem kvalifitseeritud töötajaid.

Olemasolev seadus nõuab, et tulevased kodanikud oleksid pühendunud „vabale demokraatlikule põhikorrale“ ja uus versioon täpsustab, et antisemiitlikud ja rassistlikud teod ei sobi sellega kokku.