Pentagoni sõnul tulistasid huuthi mässulised kaks raketti laeva MV Chen Rangeri pihta. Kahjustustest ega vigastustest ei teatatud. Jeemeni sõjaväe pressiesindaja ütles avalduses, et laevale on antud „otsetabamusi“.

Rünnak laeva pihta toimus pärast USA neljapäevaseid rünnakuid Jeemenis, vahendab BBC.

Valge Maja teatas, et USA väed „võtsid välja hulga huuthi rakette“, mis olid suunatud Punase mere poole. „USA väed tuvastasid raketid Jeemeni huuthi kontrolli all olevatel aladel ja leidsid, et need kujutavad endast otsest ohtu selles piirkonnas asuvatele kaubalaevadele ja USA mereväe laevadele,“ teatas USA sõjaväe keskjuhatus avalduses.

Washingtoni ajakirjanikud küsisid Bidenilt pärast USA rünnakuid, kas rünnakud rühmituse sihtmärkide vastu toimisid. Biden vastas, et rünnakud ei ole rühmitust peatanud ning märkis, et mässulised jätkavad rünnakuid Punasel merel.

Neljapäeval peetud kõnes nimetas huuthide juht „suureks auks“ olla „otseses vastasseisus“ Iisraeli, USA ja Ühendkuningriigiga.

Huuthide mässuline rühmitus alustas kaubalaevade ründamist eelmise aasta novembris, põhjendades rünnakuid reageeringuna Iisraeli sõjalisele operatsioonile Gazas. Rühmitus on rünnanud kümneid kaubalaevu, mis läbivad üht maailma tihedama liiklusega laevateed - Punast merd.

USA ja Ühendkuningriik algatasid 11. jaanuaril õhulöökide laine kümnete huuthi sihtmärkide vastu. Lööke toetasid mitmed riigid, kuna mässuliste rühmitus eiras ultimaatumit rünnakute lõpetamiseks piirkonnas.