„Uuritud tõenditest piisab Trepova süüs järeldusele jõudmiseks kuriteo toimepanemises, milles teda süüdistatakse. /.../ Pean seaduslikuks ja põhjendatuks määrata süüalusele karistus vabadusekaotuse näol /.../ 28 aastaks koloonias,“ ütles prokurör Nadežda Tihhonova.

Lisaks sellele nõuab Tihhonova trahvi 800 000 rubla (umbes 8000 eurot).

Prokurör märkis, et Trepova versiooni, mille järgi ta ei teadnud lõhkeainest kujukeses, mille ta kohtumisele Tatarskiga tõi, kontrolliti hoolikalt, aga see ei leidnud kinnitust.

„Ta [Trepova] mõistis, et täidab sisuliselt isiku ülesannet, korraldust, kes esineb sõjalise erioperatsiooni läbiviimise ja Vene Föderatsiooni poliitika vastu ning on Ukraina elanik,“ öeldakse süüdistuses.

Trepova varjamises pärast plahvatust süüdistatavale Dmitri Kassintsevile nõuab prokuratuur üht aastat ja kümmet kuud kolooniat. Tihhonova väitel teadis Kassintsev Trepova toime pandud kuriteost, aga andis mitmel korral õiguskaitseorganite töötajatele valeinformatsiooni.

Trepovat süüdistatakse terroriaktis, lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises ja teadaolevalt võltsitud dokumendi kasutamises teise kuriteo varjamiseks.

Süüdistuse järgi andis Trepova eelmise aasta 2. aprillil Peterburi Universitetskaja kaldapealsel asunud kohvikus Fominile üle kujukeseks maskeeritud lõhkeseadeldise. Plahvatuse tagajärjel Fomin hukkus ja veel 52 tema üritusel osalenud inimest sai vigastada.

Venemaa rahvuslik terrorismivastane komitee teatas varem, et terroriakti planeerisid Ukraina eriteenistused. Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) väitel andis kujukese Trepovale üle Ukraina kodanik Juri Denissov, kes lahkus Venemaalt 3. aprillil.

Jaga
Kommentaarid