Politico on kuulnud palju jutte neljast naisest, kes võivad saada kõrgetele ametikohtadele. Juttude kohaselt jääb Euroopa Komisjoni juhiks Ursula von der Leyen ja parlamendi presidendiks jääb Roberta Metsola. Spekuleeritakse, et Taani peaminister Mette Frederiksen saab Euroopa Ülemkogu presidendiks ning liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika juhiks saab Kaja Kallas.

Otsuseid pole veel aga vastu võetud ning jätkuvalt räägitakse palju ka meeskandidaatidest.

Politico märkis, et sageli on ametikohtade väljaandmisel esinenud ka üllatusi, näiteks von der Leyen ei olnud Komisjoni presidendi valimistel paljude inimeste radaritel. Samuti on Euroopa Parlamendi presidendi valimistel erakondadel ja parlamendiliikmetel rohkem mõjuvõimu kui riigijuhtidel.

Väljaande sõnul on väljapakutud stsenaarium aina tõenäolisem, sest nende hinnangul ei kao von der Leyen ja Metsola suure tõenäosusega kuhugi. Lisaks võtavad diplomaadid üha tõsisemalt tõenäosust, et Frederiksen vahetab välja Euroopa Ülemkogu praeguse presidendi Charles Micheli.

Koridorivestlustes on ka aina tihedamini hakatud mainima Kallase nime, mis on suuresti tingitud olulisest asjaolust - Eesti geograafilisest asukohast.

Paljud Ida-Euroopa juhid usuvad, et piirkond peaks saama ühe EL-i kõrgetest ametikohtadest. Intervjuus Politicole mainis seda ka Kallas.

Politico märkis, et kõnealustel kandidaatidel võib tekkida kõrge ametikoha saamisega takistusi. Nimelt pole Frederiksen osade vasaktsentristide jaoks piisavalt sotsialistlik, arvestades Taani karmi joont rändeküsimustes. Mõne diplomaadi jaoks on Kallasel liiga karm hoiak Venemaa suhtes, mis oli takistuseks ka NATO kõrgeima ametikoha saamisel.