Khan Younise elanikud kirjeldasid ägedaid lahinguid ja intensiivset pommitamist linna põhja- ja idaosas ning esimest korda ka lääneosas.

Iisraeli sõjavägi teatas, et viimase 24 tunni jooksul tapeti 60 võitlejat, sealhulgas 40 Khan Younises. Reuters ei saanud arve kontrollida.

Khan Younise elanike sõnul toimuvad lahingud Nasseri haigla läheduses, mis on suurim endiselt töötav haigla enklaavis. Haigla võtab päevas vastu sadu haavatud patsiente. Kaks kolmandikku Gaza haiglatest, sealhulgas kõik meditsiiniasutused enklaavi põhjaosas, on nüüdseks lakanud töötamast ja ülejäänud töötavad vaid osaliselt.

Iisraeli ametnikud on süüdistanud Hamasi võitlejaid Nasseri haiglast tegutsemises, mida töötajad eitavad. Iisrael esitas novembris sarnaseid süüdistusi seoses Gaza põhjaosas asuva Al Shifa haiglaga, kuhu hiljem tungiti sisse.

Heategevusorganisatsioon Piirideta arstid teatas, et Nasseri haiglasse varjunud patsiendid ja ümberasustatud inimesed põgenevad paanikas.

Iisrael on teatanud, et kavatseb oma maapealsed operatsioonid lõpetada ja minna üle väiksemamahulisele taktikale, kuid näib, et enne seda üritatakse vallutada kogu Khan Younis, kirjutab Reuters.

Anonüümseks jääda soovinud Iisraeli ametnik ütles Reutersile, et kuigi Iisrael on Gaza põhjaosas juba väiksemamahulistele operatsioonidele üle läinud, kestab äge võitlus Khan Younises tõenäoliselt kuni kaks kuud.

Praeguseks on pea kogu Gaza elanikkond paigutatud kahte väikesesse piirkonda enklaavi lõunaosas. Iisrael ei ole andnud vihjeid selle kohta, kas ka nendes kohtades viiakse operatsioone läbi, kuid on öelnud, et ei lõpeta võitlust enne, kui on hävitanud Hamasi.