USA riikliku julgeoleku nõuniku Jake Sullivani sõnul on see oluline vahend, et „takistada huuthide terrorismi rahastamist, piirata veelgi nende juurdepääsu finantsturgudele ja panna nad oma tegude eest vastutama“.

„Kui huuthid lõpetavad oma rünnakud Punasel merel ja Adeni lahel, hindavad Ühendriigid selle nimetuse kohe ümber,“ märkis ta avalduses.

Huuthide kampaania on seganud ülemaailmset kaubandust, tekitanud hirmu inflatsiooni ees ja süvendanud muret, et pinged Lähis-Idas võivad veelgi eskaleeruda.

USA president Joe Biden nimetas huuthide rühmitust eelmisel nädalal „terroristirühmituseks“. Ameerika ja Briti sõjalennukid, laevad ja allveelaevad on korraldanud kümneid õhulööke huuthide vastu, kes kontrollivad Jeemeni kõige suurema rahvaarvuga osasid.

Kolmapäeval ütles rühmituse pressiesindaja Mohammed Abdulsalam Reutersile, et huuthide terrorirühmituste nimekirja lisamine ei mõjuta operatsioone, mis rühmituse väitel toetavad palestiinlasi ja sihivad Iisraeli laevu või Iisraeli suunduvaid laevu.