Laev Zografia sai raketilöögi Punasel merel Jeemeni Saleefi sadamast loodes, teatasid turvafirma ja kaks Kreeka laevandusministeeriumi allikat.

Huuthid sooritasid rünnaku laevale kasutades mereväe rakette, mille tulemuseks oli „otsetabamus“, ütles rühmituse pressiesindaja Yahya Sarea.

Üks Kreeka allikatest ütles Reutersile, et Zografia oli teel Vietnamist Iisraeli. Pardal oli 24 meeskonnaliiget ja rünnaku ajal laeval koormat ei olnud. „Vigastada ei saanud, ainult materiaalne kahju,“ lisas allikas.

Anonüümseks jääda soovinud USA ametnikud ütlesid Reutersile, et sõjavägi andis löögi nelja laevavastase raketi pihta, sest need olid valmis pandud laevade ründamiseks piirkonnas.

Alates novembrist on Punase mere piirkonnas toimunud huuthide rünnakud laevade vastu mõjutanud ettevõtteid ja tekitanud ärevust suurriikides.

Huuthide rünnakutest põhjustatud häired tõstavad tarbekaupade hindu, eriti Euroopas, ütles sadama- ja kaubaveooperaatori DP World finantsjuht Yuvraj Narayan.

„Aasiast Euroopasse saabuvate kaupade hind on oluliselt kõrgem,“ ütles Narayan Reutersile. „Euroopa tarbijad tunnevad valu. See mõjutab arenenud majandusi rohkem kui arenevaid majandusi,“ lisas ta.

Huuthi relvarühmitus on ähvardanud laiendada oma rünnakuid USA laevadele vastuseks Ameerika ja Briti rünnakutele oma Jeemenis asuvatele objektidele.