Lõuna-Korea sõjavägi teatas, et rakett lendas riigi idarannikust umbes 1000 kilomeetri kaugusele. Nad lisasid, et Soul analüüsib raketti koostöös USA ja Jaapaniga.

Maksimaalne kõrgus merepinnast oli vähemalt 50 kilomeetrit ja rakett näis kukkuvat väljapoole Jaapani majandusvööndit, teatas Jaapani kaitseministeerium. Nad kritiseerisid rakettide väljalaskmist ÜRO resolutsioonide rikkumisena.

Põhja-Korea on viimastel nädalatel suurendanud Soulile survet öeldes, et Põhja-Korea ei ühine kunagi lõunaga ning lubab suurendada oma võimet anda tuumalöök USA ja tema liitlastele Vaiksel ookeanil.

Isoleeritud Pyongyang on tihendanud oma suhteid Moskvaga. USA ja selle liitlased on mõistnud hukka Venemaa poolt Põhja-Korea rakettide tulistamise Ukraina pihta. Moskva ja Pyongyang on eitanud igasuguseid relvatehinguid, kuid lubasid eelmisel aastal sõjalisi suhteid süvendada.

USA välisministeerium kehtestas neljapäeval sanktsioonid kolmele Venemaa üksusele ja ühele üksikisikule, kes on seotud Põhja-Korea ballistiliste rakettide üleandmise ja katsetamisega Venemaa poolt Ukraina vastu.

Põhja-Korea välisminister Choe Son Hui külastab Venemaad esmaspäevast kolmapäevani oma kolleegi Sergei Lavrovi kutsel, teatas Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA.