Löögi andis sõjalaev USS Carney täna varahommikul ning selle sihtmärk oli radariobjekt Jeemenis ja see oli jätkuaktsioon eilsetele löökidele USA ja Suurbritannia poolt, mille eesmärk on hävitada Houthide võimekus rünnata laevu Punasel merel, teatas USA sõjavägi, vahendab Guardian.

Tänane löök oli palju väiksema ulatusega kui eilne. Siis anti löök ligi 30 objektile.

Iraani toetatud Houthide ametlik meediakanal teatas varem, et pihta sai Jeemeni mässuliste valduses olevas pealinnas Sanaas asuv Al-Dailami lennubaas.

Eile ütles USA ühendatud staabi direktor, kindralleitnant Douglas Sims ajakirjanikele, et Houthid lasid vastuseks eilsetele löökidele välja laevade vastase raketi, mis aga ühtki laeva ei tabanud.

„Kõik Ameerika-Briti huvid on muutunud seaduslikeks sihtmärkideks,“ teatas Houthide poliitiline ülemnõukogu ning Houthide asevälisminister Hussein al-Ezzi kuulutas, et USA ja Suurbritannia peavad valmistuma ränka hinda maksma.

Houthide teatel sai eilsetes rünnakutes viis inimest surma ja kuus vigastada. Nende sõnul oli sihikul 73 objekti Sanaas, Hodeida piirkonnas ja kolmes muus piirkonnas.

Sanaa keskväljakule kogunes suur rahvahulk. Lehvitati Jeemeni ja Palestiina lippe ning skandeeriti „Surm Ameerikale, surm Iisraelile“. Meelt avaldati ka teistes linnades.