Jüri ja Kurna vahelisel lõigul oli ahelavarii tõttu liiklus mõlemas sõidusuunas suletud pea terve päeva Lõik suudeti liiklusele taas avada õhtul kella 16.40 ajal.

Põhja prefektuuri kriminalistikatalituse juht Elari Haugas sõnas kella 14.50 ajal, et politseinikud koos päästeameti töötajatega toimetavad veel sündmuskohal, praegu toimub avariiliste autode äravedu ja tee puhastamine sõidukite tükkidest. „Kõik see võtab veel aega ja arvatavasti on tee sündmuskohal vähemalt veel tunni või rohkemgi suletud. Kokku osales avariides 25 erinevat sõidukit. Viga sai 11 inimest, kellest kaheksa vajasid haiglaravi,“ rääkis ta.

Õnnetuste asjaolud on veel selgitamisel. Politsei tuletab liiklejatele meelde, et teeolud on Eesti teedel keerulised. „Palume kõigil liiklejatel varuda sihtkohta jõudmiseks aega ja kannatust. Oluline on arvestada talviste teeoludega – valida teeoludele vastav sõidukiirus, vältida möödasõite ja hoida pikivahet,“ sõnas Haugas.

Kohal oli ka päästeamet. Esimese päästeressursina olid kohal Assaku päästjad kell 09.35, kes alustasid kohe õnnetuses osalenud autojuhtide terviseseisundi kontrollimisega ja olukorra täie ulatuse välja selgitamisega. Kohale saabunud päästjad hakkasid õnnetuspaigas masinatelt akuklemme eemaldama, et likvideerida igasugune süttimisoht. Samuti oli ühest masinast vaja hüdrauliliste tööriistadega välja lõigata kannatanu, kes anti üle kiirabiarstide hoole alla.

Hommikul toimetasid kohapeal Assaku, Kesklinna ja Lasnamäe päästekomandod, Saku ja Saue vabatahtlikud päästemeeskonnad ja Lääne-Harju välijuht. Kohale on viidud olmekonteiner, mida päästeamet kasutab tavapäraselt pikaajalistel päästetöödel ning kuhu inimesed saavad vajadusel sooja minna.

Teeolud on tiheda lumesaju ja tuisu tõttu halvad. Teed on jäised ja lumised. Politsei soovitab juhtidel valida teeoludele vastav sõidukiirus ja hoida pikivahet.