USA ja Suurbritannia rünnakud tabasid Jeemenis lennubaasi, lennuvälju ja sõjaväelaagrit, teatas Houthi mässuliste telekanal Al-Masirah. Lööke kommenteeris Houthide asevälisminister Hussein Al-Ezzi, vahendab Guardian.

„Meie riik langes Ameerika ja Briti laevade, allveelaevade ja sõjalennukite massilise agressiivse rünnaku alla. /.../ Ameerika ja Suurbritannia peavad valmistuma maksma kallist hinda ja kandma selle jultunud agressiooni kõiki ränki tagajärgi,“ ütles Ezzi.

Houthide pressiesindaja Mohammed Abdulsalam ütles, et USA ja Suurbritannia rünnakule Jeemenis ei ole mingit õigustust, ja lubas, et Houthid jätkavad Iisraeli suunas liikuvate laevade ründamist.

Houthide poliitilise ülemnõukogu liige Mohammed Ali al-Houthi nimetas lööke „barbaarseteks“.

Iraani välisministeeriumi esindaja Nasser Kanaani ütles, et Iraan mõistab rünnaku karmilt hukka.

„Me mõistame karmilt hukka Ühendriikide ja Ühendkuningriigi täna hommikul toime pandud sõjalised rünnakud mitmetele linnadele Jeemenis. /.../ Me peame seda Jeemeni suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse selgeks rikkumiseks ning rahvusvahelise õiguse, regulatsioonide ja õiguste rikkumiseks,“ ütles Kanaani.

Iraagi peaministri nõunik Fadi al-Shammari hoiatas, et lääs laiendab konflikti Iisraeli ja Hamasi vahel ning suurendab pingeid regioonis.

Venemaa teatas, et nõudis ÜRO julgeolekunõukogu kiireloomulist kokkukutsumist.