„Täna hommikul kirjutasin alla otsusele, millega annan mõõkadega Kotkaristi esimese klassi teenetemärgi Ukraina sõdurile. See on vaba maailma ja oma riigi kaitsmise, ülima vapruse tunnustamiseks igaühele neist, kes võitlevad Ukrainasse tunginud vaenlasega,“ ütles Eesti riigipea Alar Karis Tallinnasse saabunud Ukraina presidendile Volodõmõr Zelenskõile.

„Sõja võidavad sõdurid, neile kuulub meie ülim tänu ja tunnustus. Sajad tuhanded Ukraina sõdurid kaitsevad praegu oma riiki Venemaa agressiooni vastu. Kui ma ütlen „Ukraina sõdur“, mõtlen ma kõigile väeliikidele, eriüksustele, territoriaalkaitsele, vabatahtlikele, aga ka neile, kes sõjatööstust käigus hoiavad. Ma mõtlen Ukraina sõdurile,“ sõnas president Karis.

Kümme aastat on seisnud ukrainlased imetlusväärse vaprusega vastu Venemaa agressioonile. „Ukraina ühiskonna kaitsetahe on endiselt tugev, Ukraina sõduri võitlustahe on endiselt raudne, hoolimata läbielatud koledustest, kaotatud lähedastest, laastatud linnadest, põletatud kodudest ja lõputuna paistvatest lahingutest,“ rääkis Eesti riigipea.

„Selles brutaalses sõjas, mille Venemaa alustas, oleme suurel lahinguväljal kõik üksteisele liitlased, kes võitlevad vabaduse eest. Sest Ukrainat rünnates ründab Venemaa kõiki demokraatlikke riike. See on rünnak meie kõigi vastu,“ ütles president Karis. „See sõda ei ole midagi, millega saab harjuda, ning see ei lahene iseenesest. Lahendus, milleks on agressori taganemine, eeldab kõigi demokraatlike riikide ühist pingutust. Ukrainale tuleb anda, mida Ukraina sõdur oma riigi kaitsmiseks vajab.“

Jaga
Kommentaarid