„Nende [päästjate] saabumise hetkel avastati kolmekorruselise hotellihoone ja selle kõrvale pargitud autode kahjustused. Tulekahju pidala oli umbes 20 ruutmeetrit. Hoonest evakueeriti kaheksa inimest,“ öeldakse teates.

Kohapeal töötas üheksa ühikut päästetehnikat ja 70 päästjat.

Harkivi linnapea Ihor Terehhov täpsustas, et kahjustada ei saanud ainult hotell.

„Kaks raketti hotelli pihta Harkivi kesklinnas. Ühtki sõjaväelast seal ei olnud. See-eest oli 30 tsiviilisikut, kellest 11 said Vene rakettide tõttu vigastada. Kannatanute hulgas on ka Türgi ajakirjanikud. Kõik 11 on nüüd haiglates, üks väga raskes seisundis. Lisaks hotellile said kahjustada elumajad – üks kommunaal- ja üks eramaja, autosalong ja tootmisettevõte. Inimesed, kes seda vajasid, majutati teistesse kohtadesse,“ teatas Terehhov.

Ukraina päästeteenistus teatas hiljem Facebookis, et Vene raketilöögis vigastada saanute arv Harkivis on kasvanud 13-ni.

Harkivi oblasti politseiülem Volodõmõr Tõmoško ütles, et venelaste sihtmärgiks olid just välisajakirjanikud, kes kajastavad Venemaa agressiooni Ukraina vastu.

Ukraina peaprokuratuur teatas, et vigastatute hulgas on kaks Türgi meedia ajakirjanikku – naissoost Türgi kodanik ja meessoost Gruusia kodanik.

Haiglas on kümme inimest.

Prokuratuur lisas, et raketid S-300 lasti esialgsetel andmetel välja Venemaa Belgorodi oblastist.

Jaga
Kommentaarid