Kohtumistel räägitakse Venemaa agressioonisõja edasisest tõrjumisest ning selleks vajalikust pikaajalisest, püsivast ja tulemuslikust toest Ukrainale.

„Demokraatlikud riigid on teinud palju, et Ukrainat aidata, kuid meil tuleb teha ühiselt rohkem, et Ukraina võidaks ja agressor kaotaks. Siis on lootus, et see jääb Euroopas viimaseks sõjaliseks agressiooniks, kus keegi tahab oma naabrile rakettide, droonide ja kahuritega dikteerida, milliseid poliitilisi valikuid tohib teha,“ ütles Eesti riigipea Alar Karis.

Zelenskõi andis visiidist teada ka X-i vahendusel.

„Täna saabusin Vilniusse, enne kui lähen Tallinna ja Riiga,“ teatas Zelenskõi. „Ma pean läbirääkimisi presidendi, peaministri, seimi spiikriga ning kohtun poliitikute, meedia ja Ukraina kogukonnaga. Julgeolek, EL ja NATO integratsioon, koostöö elektroonilise sõjapidamise ja droonide asjus ning edasine Euroopa toetuse koordineerimine on kõik päevakorras. Aga eeskätt meie tänu: kompromissitu toetuse eest Ukrainale alates 2014. aastast ja eriti nüüd, Venemaa täiemahulise agressiooni ajal,“ kirjutas Zelenskõi.

Leedu president Gitanas Nausėda teatas Facebookis, et kutsub kõiki kella 15.30-ks Vilniuse Daukantase väljakule. Seal esines Zelenskõi rahvale.

Lennujaamas võttis Zelenskõi hommikul vastu Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis.

Jaga
Kommentaarid