Kunagi peeti koeraliha söömist vahendiks vastupidavuse parandamiseks niiskel Korea suvel. Tänapäeval on tava muutunud üha haruldasemaks, koeraliha sõid ainult vanema põlvkonna inimesed ja seda pakuti vaid kindlates restoranides. Paljud korealased peavad koeri pere lemmikloomadeks, mis on suurendanud kriitikat tava vastu.

Valitsuse andmetel oli 2022. aastal igal neljandal Korea leibkonnal lemmikloomaks koer, 2010. aastal oli see näitaja veel 16% juures.

Keelu toetamine on kasvanud ka president Yoon Suk-yeoli võimu ajal, sest ta on tuntud suure loomasõbrana, kellel on kuus koera ja kaheksa kassi. Samuti on presidendiproua Kim Keon-hee häälekas koeraliha tarbimise kriitik.

Eelnõu võeti ühekojalises parlamendis vastu ülekaaluka 208 poolthäälega ja kahe erapooletuga.

Seadus jõustub pärast kolmeaastast ajapikendust. Koerte liha jaoks aretamist ja tapmist hakatakse karistama kuni kolmeaastase vangistusega või 30 miljoni jeeni (üle 190 000 euro) suurese trahviga. Sellest olenemata ei näe eelnõu ette karistusi koeraliha söömise eest.

Soulis asuv mõttekoda Animal Welfare Awareness, Research and Education avaldas esmaspäeval küsitluse tulemused, milles väitis enam kui 94% vastanutest, et nad pole viimase aasta jooksul koeraliha söönud. Umbes 93% vastas, et nad ei teeks seda tulevikus.

Teised küsitlused on näidanud, et keeldu toetab umbes 56% vastanutest.

Varasemad jõupingutused koeraliha müügi keelamiseks ebaõnnestusid koerakasvatajate protestide tõttu. Seaduseelnõu eesmärk on ka pakkuda koeraliha tootvatele ettevõtetele hüvitist, et nad saaksid kaubandusest lahkuda.

Põllumeeste ühendus teatas, et keeld puudutab 3500 farmi, kus kasvatatakse 1,5 miljonit koera, ja 3000 restorani.