Kui seni oli andmeid 103 hukkunust, siis praeguse seisuga on neid vähemalt 161, teatas valitsus.

Samal ajal kasvas ka teadmata kadunuks jäänud inimeste ametlik arv, keda on nüüdseks 323. Enamik neist on pärit riigi keskosas Wajima piirkonnast. Kui varem arvati seal olevat kadunuks jäänud vaid 31 inimest, siis viimaste andmete järgi on neid 281. Osal otsitavatest on endiselt lootust elusalt pääseda. Näiteks leiti Suzu asulas laupäeval oma kodu varemete alt elusana 90.-tes aastates naine.

Piirkonnas on kokku varisenud kümneid maju, lisaks toimus seal maavärina tõttu suurem maastikutulekahju.

Abitöötajad Wajimas

AFP vahendab, et valitsuse rajatud ajutistes majutuskohtades elab ligi 29 000 inimest ja paljudel neist on endiselt probleeme elektrivarustuse, kütte ja vee saamisega. Ishikawa prefektuuris on elektrita 18 000 majapidamist ja veevarustuseta üle 66 000 majapidamise. Viimastel päevadel on sadanud esmalt vihma ja seejärel suures koguses lund, mis suurendab nii maalihete kui järgmiste majade kokkuvarisemise riski.

Peaminister Fumio Kishida sõnul on valitsuse peamine prioriteet varingute alla jäänud ohvrite väljatoomine ja abi toimetamine isoleeritud maapiirkondadesse.

Maavärin toimus 1. jaanuaril ning selle epitsenter asus oli Ishikawa prefektuuri väheasustatud Noto poolsaarel. Maavärina tugevus oli 7,6 magnituudi. Kuna tõugete epitsenter asus suhteliselt madalal, kaasnesid sellega ka tugevamad purustused.