Esmaspäeval kella 6 paiku teatasid Ukraina õhujõud Vene hävitajate Su-35/Su-34 ja Mig-31 ning strateegiliste pommitajate Tu-95Ms õhkutõusust. Välja tulistati ohtralt tiibrakette, kuues oblastis kuulutati välja õhuhäire. Hmelnitskõi oblastis on kaks hukkunut. Krivõi Rihi linna ja selle ümbruse elurajoonides teatatakse ühest hukkunust ja 25 vigastatust, haavatute seas on ka lapsi.

Zaporižžja linnas tabasid raketid elurajooni, kus viga on saanud vähemalt neli inimest. Harkivi oblasti Zmijivi linnas sai tabamuse eramu, kus viga sai vähemalt neli inimest. Harkivi linnas pommitati tööstusrajatisi ja on üks vigasaanu. Dnipropetrovski oblastis Novomoskovskis lõi lööklaine ümber mikrobussi, linnas on kokku 20 haavatut.

Ukraina teatel tulistati välja kokku 51 tiibraketti ja kaheksa löögidrooni Shahed. Kõik droonid ja 18 raketti tulistati alla, teatavad relvajõud. Lisaks märgitakse, et ülejäänud rakettidest osa ei tabanud sihtmärki. Pihtasaanud sõjaliste ja kriitilise tähtsusega taristuobjektide kohta tavapäraselt detaile ei avaldata.

Jaga
Kommentaarid