TASS-i andmetel näitas Kadõrov endisele ÜRO relvainspektorile ja süüdi mõistetud seksuaalkurjategijale Scott Ritterile videot, milles palusid väidetavad Ukraina sõjavangid kaotada Kadõrovi partneritelt „absurdsed sanktsioonid, mis ei mõjuta midagi“ vastutasuks 20 Ukraina sõjavangi vabastamisele.

„Meil on sõjavange, kelle vangistasime Donetskis, Luganskis,“ ütles Kadõrov. „Kui nad tühistavad sanktsioonid mu ema, mu tütarde, täiesti süütute inimeste, hobuste suhtes, siis me anname need inimesed üle,“ tsiteeris TASS Kadõrovi sõnu.

Hoolimata asjaolust, et Kadõrovi lähedased räägivad pidevalt, kuidas sanktsioonidel on nullmõju, on tema kriitikud kindlad vastupidises. Tšetšeeni inimõiguslaste sõnul omavad Kadõrovi sugulased Araabia Ühendemiraatides suuri varasid. Seetõttu kehtestati sanktsioonid ka Kadõrovi lähisugulastele, kelle kaudu ta saaks ta äri ja kinnisvara juhtida.

Tšetšeenia juhi 70-aastane ema Aimani Kadõrova sattus esimest korda sanktsioonide alla mullu augustis. Ta on kantud nimekirja Akhmat Kadõrovi fondi presidendi ja asutajana, mille vahendeid kasutatakse muuhulgas Ukraina-vastase sõja kulude katmiseks, vahendab Radio Free Europe.

Sõltumatu väljaanne Agenstvo märgib, et mõned Venemaa „sõjakorrespondendid“ mõistsid Kadõrovi ettepaneku hukka katsena tegutseda „riigist kõrgemal“.

Jaga
Kommentaarid