Kim tegi märkused pärast seda, kui Lõuna-Korea sõjavägi teatas, et Põhja-Korea tulistas oma läänerannikult välja üle 200 suurtükimürsu Yeonpyeongi saare suunas. Samuti tulistati laupäeval vaidlusaluse merepiiri lähedale 60 mürsku, laskudest teatati ka pühapäeval.

„Lubage mul veel kord selgeks teha, et Korea Rahvaarmee (KPA) päästiku ohutusriiv oli juba libisenud,“ ütles Kim Yo Jong KCNA avalduse kohaselt.

„Nagu juba teatatud, alustab KPA viivitamatut sõjalist rünnakut, kui vaenlane teeb kasvõi väikese provokatsiooni,“ lisas ta.

Lõuna-Korea korraldas reedel tuletõrjeõppuseid vastuseks suurtükimürskudele, teatas uudisteagentuur Yonhap. Pärast laupäevaseid sündmuseid pole neil aga plaanis seda uuesti teha.

Reedestel õppustel anti Lõuna-Korea piirisaarte elanikele hoiatusi, et nad otsiksid varju pommivarjendites, kuigi veel ei ole teateid riikidevahelist merepiiri ületanud mürskude kohta.

Kim eitas avalduses laupäevast tulistamist ja ütles, et Põhja-Korea lõhkas lõhkekehasid pettusena. Lõuna-Korea sõjavägi lükkas Kimi avalduse tagasi nimetades seda madalatasemeliseks psühholoogiliseks sõjaks, kutsudes Põhja-Koread üles lõpetama piiri lähedal pingeid tekitav sõjaline tegevus.