„Enam ei ole maskeeringut. Osana oma otsesest genotsiidisõjast andis Venemaa Föderatsioon esimest korda löögi Ukraina territooriumile Põhja-Koreast saadud rakettidega,“ kirjutas Podoljak sotsiaalmeediaplatvormil X.

„Nüüd ründavad nad ukrainlasi rakettidega, mis on saadud riigist, kus kodanikke piinatakse koonduslaagrites registreerimata raadio omamise, turistiga rääkimise, telesaadete vaatamise eest,“ jätkas Podoljak.

Podoljak ei esitanud tõendeid rakettide päritolukohta. Washington tugines oma väite esitamisel neljapäeval avaldatud luureandmetele.

Riigimeedia tsiteeris reedel Ida-Ukraina Harkivi oblasti kuberneri, kes ütles, et väljaspool Venemaad toodetud rakette tulistati oblastisse detsembri lõpus ja jaanuari alguses. Harkivi oblasti prokurörid uurivad kolme Harkivi linna teisipäeval tabanud raketi päritolu.

Ukraina õhujõud teatasid, et ei saa veel kinnitada kõnealuste rakettide tootjariiki.

ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonid, mille on heaks kiitnud ka Venemaa, keelavad riikidel Põhja-Koreaga relvade või muu sõjalise varustusega kaubelda.

Venemaa ja Põhja-Korea on varasemalt eitanud igasuguste relvatehingute tegemist, kuid eelmisel aastal lubasid nad süvendada omavahelisi sõjalisi suhteid.

Jaga
Kommentaarid