„Kõlvart väitis, et teadis erakonnakaaslaste täna avalikustatud plaanidest juba nädalaid, kuid ometi ei teinud ta midagi, et veenda pikaajalisi erakonnakaaslasi jääma. Otse vastupidi, vaid üks vastamata telefonikõne aseesimees Jaak Aabile, kel oleks sel aastal täitunud 30 aastat Keskerakonnas, on pigem selge surve inimeste eemale peletamiseks,“ kirjutas Simson.

Simsoni sõnul on Kõlvart apaatne ja kahjustab sellisena Keskerakonda. „Ma tean, et erakonna esimees saab panustada meeletult aega ja veenmisjõudu, et erakond ei lõheneks. Seda tegi Jüri Ratas peale esimeheks saamist korduvalt ja tõhusalt,“ lisas ta.

„Tänane Keskerakonna juhatus - kaks Kõlvartit, Laats ja Toots, Belobrovtsev ning peasekretär Anneli Ott tulevad kõik teistest erakondadest. Nende jaoks ei olnud Keskerakond esimene valik ning vahest seetõttu ei hooli nad Keskerakonna liikmetest, kelle lahkumine on väga märgiline,“ lisas Simson.

„Keskerakond on kaotanud sellise juhtimise all üle-Eestiliselt tõsiseltvõetavuse. Ma olen korduvalt hoiatanud, et pealinna-keskne juhtimine tähendab marginaliseerumist. Nii on ka kahjuks minemas. Ning loomulikult panevad viimased arengud tõsiselt mõtlema ka enda tulevikule Keskerakonnas,“ märkis SImson.