Ka Lapimaa politsei kinnitas, et laps leiti täna kell 11.30 lume alt selle koha lähedalt, kust teisipäeval kella 22 ajal leiti surnuna ka tema ema.

Suusamatkal olnud ema ja poeg jäid teisipäeval lumelaviini alla Muonio omavalitsuses Pallastunturi piirkonnas. Nad olid pärit Pohjanmaa maakonnast Korsnäsist.

Ema, kes oli kogenud looduses liikuja, helistas teisipäeval kell 14 häirekeskusse ja palus halva ilma tõttu abi. Emale üritati alguses tagasi helistada, ent temaga ei saadud enam ühendust. Ema ega last ei leitud ema teatatud rajalt ja kell 16 anti juhtum üle politseile.

„Hädakõne-järgses sündmuste kulus saadakse vaevalt täpset selgust, aga selle kurva ja Soomes erakordse õnnetuse näivat olevat põhjustanud erakordselt halvad ilmaolud koos lumelaviiniga. Tahan tänada kõiki otsinguoperatsioonis osalenuid,“ ütles asja uurimist juhtiv kriminaalkomissar Kirsi Huhtamäki.

Politsei jätkab surma põhjuse uurimist.

Poissi otsiti eile ja täna Pallastunturi Pyhäkuru piirkonnast. Osalesid Lapimaa politsei, päästeamet, piirivalve, vabatahtlik päästeteenistus Vapepa ja päästekopter.