Kolmapäeval langes Põhjamaades temperatuur teist päeva järjest alla -40 kraadi. Rootsi Lapimaal Kvikkjokk-Årrenjarkas langes temperatuur lausa -43,6 kraadini, mis on viimase 25 aasta madalaim jaanuarikuu temperatuur riigis, teatas Rootsi uudisteagentuur TT.

Äärmiselt külm temperatuur, lumi ja tormituuled segasid Põhjamaid mitmel moel. Kehvade liiklusolude tõttu suleti mitmed sillad ning peatati ka mõned rongi- ja parvlaevateenused. Taani politsei kutsus autojuhte üles vältima tarbetuid väljasõite. Lisaks suleti Skandinaavias külma ilma tõttu mitu kooli.

Lääne-Euroopat raputasid aga tugevad tuuled ja vihm, mis tegid osades kohtades laastamistöid. Torm põhjustas elektrikatkestusi, transpordiprobleeme, varakahju ja häireid.

Inglismaal ja Walesis oli kolmapäeval üle 300 üleujutushoiatuse ning rohkem kui 10 000 majapidamise jäi elektrita. Teisipäeval tabasid üleujutused ja elektrikatkestused ka riigi raudteevõrku, paljud operaatorid teatasid jätkuvatest probleemidest kolmapäeva hommikul.

Põhja-Prantsusmaal olid üleujutused nii suured, et päästemeeskonnad pidid aitama Arques’ linna inimestel oma kodudest evakueeruda.

Laevafirma DFDS teatas, et Norrast Taani sõitnud parvlaev, mille pardal oli umbes 900 reisijat, ei saanud tormi tõttu Kopenhaagenis silduda. Laev jäi ootama tormi rahunemist.

Tugevaim tormituul registreeriti Lõuna-Inglismaa ranniku lähedal Wighti saarel, kus tuule kiirus ulatus pea 42 meetrini sekundis.

Torm nõudis ka inimelusid. Nimelt hukkus Lääne-Inglismaal autojuht, kelle autole kukkus puu, ning Hollandis hukkus 75-aastane jalgrattur, kes tõenäoliselt kukkus tugeva tuule tõttu rattalt maha.