Salvestuse nõupidamisest avaldas Kadõrov oma Telegrami kanalis. Video juurde on kirjutatud, et Kadõrov „kutsus töötajaid olema äärmiselt valvsad ja tõkestama igasugused korrarikkumise ilmingud“, vahendab Meduza.

„Igasugune katse panna toime kallaletung inimese elule peegeldub muu hulgas süüdlase sugulastele. Lähedased sugulased peavad teadma, millega nende perekonna esindaja tegeleb, ja kandma selle eest vastutust, mida on meile sajandeid õpetanud tšetšeeni kombed,“ öeldakse teates.

Tšetšeenia võimude suhtes opositsiooniline Telegrami kanal „1Adat“ juhtis aga tähelepanu sellele, et tšetšeeni keeles väljendus Kadõrov samas videos konkreetsemalt. Muu hulgas vihjas ta võimalusele tappa mõrvarite sugulased.

„Kui mõni töötaja märkab kõige väiksematki ohtu või see lihtsalt näib talle nii, peab ta kohe sellele tähelepanu juhtima. Ei ole tähtis, kes see on või kelle laps see on. Kui keegi kipub kallale ühiskondlikule julgeolekule, töötajale või turistile ja isegi kui me ei leia kurjategijat, ei jätka me tema otsimist, vaid leiame kindlasti tema sugulase. Nagu iidsetest aegadest kombeks, kui keegi sugulastest on süüdi ja kurjategijat ei suudeta leida, tapeti tema vend või tema isa. Seetõttu võtame me oma veritasu äärmiselt kiiresti,“ ütles Kadõrov „1Adati“ teatel.

Veel rääkis Kadõrov, et perekonna lahtiütlemine kuriteo toime pannud liikmest ei vabasta neid kättemaksust.

„Või siis inimene tapab kellegi ja kõnnib karistamatult ringi ja tema sugulased ütlevad temast lahti. Mitte mingi sugulaste lahtiütlemine ei tööta, kuni me ei tapa kedagi nende perekonnast ega kasuta veritasu õigust,“ lausus Kadõrov.

Samasugused tõlked Kadõrovi esinemisest avaldasid vene keeles ka väljaanne Agentstvo ja inimõigusteorganisatsioon Vaifond.