Novaja Gazeta viitab allikale Venemaa siseministeeriumi Peterburi peavalitsuse ekstremismivastase võitluse keskuses (Keskus E).

Vahistamised toimusid operatsiooni raames, mida allika sõnul nimetati Azamatiks. Migrante vahistati nii Peterburi tänavatel kui ka korterites ja ühiselamutes, kus nad elavad. Operatsiooni käigus piiras politsei terved piirkonnad ümber. Novaja Gazeta kinnitab, et politseinikud vahistasid ka 30 inimesest koosnenud grupi, mis püüdis piiramisrõngast välja murda Näärivana ja Snegurotška kostüümidesse riietatuna.

Peterburi väljaande Fontanka andmetel vahistasid politseinikud umbes 3000 inimest. Novaja Gazeta kirjutab, et vahistati palju rohkem: koos meestega ka naisi ja lapsi. Vahistatud mehed viidi politseijaoskondadesse, naised ja lapsed aga erivastuvõtukeskusse Krasnoje Selos.

1. jaanuari hommikul tulid Novaja Gazeta teatel paljude vahistatute juurde sõjaväekomissariaatide esindajad, kes tegid ettepaneku registreeruda „vabatahtlikuna“ armeesse. Inimesi ähvardati, et nende perekonnad saadetakse Venemaalt välja. Neile, kellel ei olnud Venemaa kodakondsust, tehti ettepanek saada see kiirendatud korras, kirjutas Novaja Gazeta. Väljaande andmetel nõustus vähemalt 1500 meest Venemaa kaitseministeeriumiga lepingu allkirjastama.

Peterburi kohtute pressiteenistus teatas, et rajoonikohtud vaatasid 1. jaanuaril läbi 31 administratiivprotokolli migratsiooniseadusandluse rikkumise kohta. Kohtud otsustasid trahvida ja Venemaalt välja saata 27 inimest, veel kaht ainult trahviti ja kaks lasti vabaks. 2. jaanuaril vaatasid kohtud läbi 13 inimese protokollid. Kõik said trahvi ja määrati väljasaatmisele, teatas Fontanka pressiteenistusele viidates.

Jaga
Kommentaarid