Otsust välja kuulutades ütles kohtunik Dmitri Hudjakov, et Fadejeva on süüdi äärmusrühmituse tegevuse korraldamises ja „kodanike privaatsust ja õigusi rikkuva“ vabaühenduse tegevuses osalemises.

Nimelt oli Fadejeva varem Navalnõi organisatsiooni piirkonnajuht, enne kui see tembeldati 2021. aastal ebaseaduslikuks. Fadejeva advokaat Semjon Vodnev nimetas kohtuniku otsust „ebaseaduslikuks, põhjendamatuks ja ebaõiglaseks“, sest Fadejeva lõpetas sidemed Navalnõi organisatsiooniga enne selle äärmuslikuks nimetamist.

„Protsessil pole õiglusega midagi pistmist. Kohtuprotsessi viimasel nädalal meid sõna otseses mõttes mõnitati ja kaitsemeeskond oli tõendite esitamisel piiratud,“ ütles Vodnev. Tema sõnul kaevatakse kohtuniku otsus edasi.

Päev varem palusid prokurörid kohtul Fadejevale mõista 10 ja poole aastase vangistuse.

27. detsembril teatati meedias, et Fadejeva ja tema advokaat tundsid end kohtusaalis kehvasti ning neile kutsuti kiirabi. Toetajad süüdistasid juhtumis kohtunikku, sest 12-tunniseid istungeid peeti kinniste uste taga ja vaheaegadeta ning see mõjus nende tervislikule seisundile.

Pärast Venemaa 2022. aasta sissetungi Ukrainasse on mitut endist Navalnõi liitlast süüdistatud Venemaa relvajõudude diskrediteerimises, sõjaväe kohta võltsuudiste levitamises ja äärmusluses.